Welke tv past bij mij?

Een televisie uitzoeken klinkt in eerste instantie vaak als iets wat we wel even doen. Na enige tijd komen we er vaak achter dat er wel erg veel bij komt kijken. Zo zijn er veel verchillende aspecten van televisies die voor verschillende doeleinden belangrijk zijn, en voor anderen weer compleet overbodig. Dit van elkaar onderscheiden heeft behoorlijk wat expertise nodig. Het is vooral belangrijk te kijken naar uw gewoontes. Waarvoor gebruikt u de tv eigenlijk?

Op deze pagina zetten wij de verschillende tv-behoeften uiteen en proberen wij uw moeilijke keuze een stuk makkelijker te maken!

ameno33

Kijkt u vooral naar programma’s zoals talkshows en het nieuws? Dan is er weinig reden om te kiezen voor een televisie met (te) veel extra eigenschappen. U voorkomt onnodige kosten en geniet alsnog van de hoge kwaliteit van onze televisies. 

Wij raden aan dat u minimaal gaat voor een Full HD televisie. Baseer u keuze verder vooral op merk en het formaat dat bij uw wensen past.

Bekijk onze Full HD televisies
4k ultra HD tv

Krijgt u geen genoeg van het streamen van films en series? Dan heeft u veel voordeel bij het kiezen voor een smart televisie. Klik hier op in de geselecteerde filters op de pagina. Steeds meer films en series worden opgenomen in Ultra HD, daarom is een 4K resolutie altijd aan te raden. Op die manier kunt u nog meer genieten van uw media. HDR is een welkome extra voor de tv-fanaat. Dit zorgt ervoor dat het kleurbereik veel hoger is dan normaal, en de tv een beter onderscheid kan maken tussen licht en donker.

Bekijk onze 4K televisies
Televisie gamen

Bent u een gamer in hart en nieren en speelt u het liefste al uw games op een mooi groot scherm? Let dan goed op. Om de beste game televisie te kiezen is het belangrijk een inputlag van maximaal 50 miliseconden te hebben. Dit is de snelheid dat een actie zichtbaar is op het scherm. Wij raden tenminste een beeldverversing aan van 100Hz. Let bij een Xbox One S, X, een PS4 Pro en de komende PS5 vooral op een tv met 4K resolutie en High Dynamic Range (HDR).  

Bekijk onze selectie van Game-ready televisies
spectral_ameno_white_granite_dakaryamaha-1250x789

Kijkt u het liefst al uw favoriete sportwedstrijden op tv? Dan is het belangrijkste aspect van uw tv de ververssnelheid, uitgedrukt in Hertz. Beeldverversing staat voor hoe vaak er per seconde een nieuw beeld op het scherm verschijnt. Hoe hoger dit is, hoe soepeler (het beeld van) de wedstrijd verloopt. Voor intense sportwedstrijden is een televisie met minimaal 100Hz aan te raden. Wilt u hulp bij het bepalen van de juiste maat beeldscherm, neem dan even een kijkje op onze beeldformaat adviespagina.

Bekijk al onze sport-proof televisies
samsung-stille-genieter-tv-1250x1000-1250x900

Stoort u zich aan het zwarte scherm, wanneer uw tv uitstaat? Zou u hem liever helemaal niet zien? Dan passen de bijzondere modellen van Samsung, the Seraph en the Frame perfect bij u. Deze televisies functioneren niet slechts als televisie. Wanneer deze uitstaan kunt u ambient mode inschakelen, zodat u rustgevende beelden te zien krijgt in plaats van het standaard zwarte scherm. U kunt ook foto's op uw televisie weergeven, waardoor hij als het ware veranderd in een gigantische fotolijst. Als u net even wat anders wilt kunt u altijd de Art Store bezoeken om een van de vele foto’s en kunstwerken te downloaden die deze te bieden heeft.

Bekijk nu the Seraph of the Frame

Bekijk samsung TV's