Welke tv moet ik kiezen?

Tv's zijn er in verschillende soorten, maten en met verschillende eigenschappen. Weet u niet waar u moet beginnen? Wij geven graag enkele tips om de zoektocht naar de ideale tv een stuk makkelijker te maken. Bent u er al wel uit? Bekijk dan ons aanbod televisies.

Bekijk alle TV's
Tv gebruik

Een nieuwe televisie? Die koopt u niet zomaar. We denken er allemaal over na, maar welke tv is het beste? Welke tv past bij hoe u naar de tv kijkt? Kijkt u vooral tv programma's, speelt u vooral games of kijkt u graag een serie via Netflix of HBO? De ideale tv moet passen bij uw gebruik. Dat betekent ook niet te veel betalen voor onnodige specificaties. We leggen u graag uit welke tv past bij verschillend kijkgedrag. 

Lees hier welke tv bij u past > 

Formaat tv

Zit u ver van de tv, of juist wat dichterbij? Dat maakt voor deze keuze een verschil. Met een te klein scherm kunt de ondertiteling niet meer lezen, maar met een te groot scherm kan een deel van een film u helemaal ontgaan. Lees waar u op moet letten met de afmetingen van een nieuwe tv. Bepaal met deze tips uw nieuwe beeldformaat!

Lees meer over het kiezen van het juiste formaat tv >

De beeldkwaliteit is misschien wel de belangsrijkste eigenschap van een televisie. Echter zijn er nogal wat eigenschappen die bepalen hoe goed de kwaliteit precies is. Zo bepaald de resolutie hoe scherp, Hertz hoe vloeiend en HDR hoeveel kleur je televisie heeft. We geven je graag verdere uitleg over deze onderwerpen.

smart-tv-kiezen-684x516-603x516

Met een smart TV maakt een televisie verbinding met het internet. Zo krijgt u toegang tot apps, een webbrowser en online video's. Zo kunt u dus lekker genieten van een serie op Netflix, filmpjes opzoeken op YouTube of kijkt u een aflevering terug van uw favoriete programma. Net als bij een smartphone kunt u kiezen voor verschillende besturingssystemen voor de smart TV (ookwel Smart Platformen genoemd). We helpen u graag met het kiezen van een platform dat bij u past.

Welk Smart platform past het beste? >

Tv aansluiten

Niets is vervelender dan het missen van mogelijkheden. Kies daarom een televisie met voldoende aansluitingen. Neem een televisie met voldoende HDMI ingangen om het constant wisselen van kabels te voorkomen. Kijk ook of er apparaten zijn die een andere aansluiting nodig hebben. Denk bijvoorbeeld aan een soundbar die soms alleen een optische aansluiting heeft. Kom naar de showroom voor een passend advies!