Welke resolutie

Welke televisie resolutie?

De resolutie van het scherm bepaalt hoe scherp uw televisie de beelden weergeeft. Resolutie is het maximaal aantal pixels op het scherm. Hoe meer pixels hoe scherper het beeld. De resolutie van onze televisies zijn ingedeeld in de groepen Full HD, 4K ultra HD en 8K Ultra HD. Wat houdt dat precies in? Technisch gezien het volgende:

  • Full HD - (1920 x 1080 pixels)
  • 4K Ultra HD - (3840 x 2160 pixels)
  • 8K Ultra HD - (7680 x 4320 pixels)
Filter hier uw resolutie
Full HD Ultra HD

Heel simpel gezegd is het verschil dat Ultra HD een scherper beeld geeft dan Full HD. Het is de betere versie van Full HD. Toch zijn er tegenwoordig nog meer tv's met Full HD beeldresolutie. Het aantal pixels van 1920 x 1080 komt neer op ongeveer 2 megapixel beeldkwaliteit. Naast Full HD is er ook nog HD Ready, welke minder dan de helft van de pixels van Full HD heeft. Dit komt neer op het aantal pixels van 1280 x 720. 

Shop Full HD tv's

Bij Ultra HD maken we verschil tussen 4k en 8k. Deze waardes staan voor het aantal keer de megapixels van Full HD. Dit betekent van 4K Ultra HD ongeveer 8 megapixel heeft en 8K Ultra HD ongeveer 16 megapixel. Alles gaat om het aantal pixels op het scherm en dus de scherpte van uw tv.

Shop Ultra HD tv's
resolutie-sc1650-spectral-scala-wall

De resolutie en het schermformaat staan met elkaar in verband. Wanneer u kiest voor de HD ready resolutie, kunt u het best voor maximaal 32 inch als formaat gaan. Een Full HD tv is in principe geschikt voor elk beeldformaat. Wilt u een grote tv, waar u dicht op gaat zitten? Dan adviseren wij over te stappen naar Ultra HD tv's. Zo blijft beeld altijd haarscherp. 

Lees meer over het juiste beeldformaat >