De verschillen tussen smart tv's

Het smart tv platform is de software die uw smart televisie gebruikt. Een smart tv is een televisie die u gemakkelijk kan verbinden met internet. Tegenwoordig is bijna elke nieuwe tv een smart televisie. Verschillende merken gebruiken een smart software waarmee u door de tv navigeert. Het is niet makkelijk om de verschillen tussen deze softwares te zien en daar uw keuze op te baseren. De belangrijkste verschillen in softwares kunt u hier lezen!

Bekijk alle smart tv's
Smart tv Tizen

Tizen is een zelfontwikkeld besturingssysteem door Samsung. Dit systeem is te vinden op alle smart tv's van Samsung sinds 2015. Met Tizen gebruikt u geen standaard menu dat het hele scherm inneemt, maar slechts het onderste gedeelte. Tizen maakt gebruik van de Samsung Smart Hub, de entertainment basis van de Samsung tv. Hier zijn verschillende standaardapps op te vinden, welke u kunt aanvullen vanuit de app store. Naast het gebruiken van de afstandbediening zoals u dat gewend bent, is er ook een cursor ingebouwd. U kunt ook eenvoudig uw smartphone of tablet koppelen om media te streamen.

Bekijk alle Samsung smart tv's
Android TV

Android tv wordt gebruikt door de Sony en Philips televisies uit het hogere segment. U zult zeker aspecten herkennen andere Adroid apparaten. Het voordeel van Android televisies is dat google cast geïntegreerd is, waarmee u eenvoudig beelden vanaf uw smart apparaat of laptop naar de televisie kan streamen. De Android tv staat niet alleen onderin het scherm, maar deze variant is schermvullend. 


Ondanks dat Sony en Philips beiden draaien op Android TV, wijkt Philips toch iets af van Sony's versie. Zo ligt bij de versie van Philips de focus op duidelijkheid. De applicaties en mogelijkheden staan duidelijk weergegeven in het menu, maar is het niet mogelijk om uw indeling zelf aan te passen. Op de versie van Sony heeft u via de Play Store van Google toegang tot vele apps om te ontdekken. U kunt vervolgens de apps in het menu indelen zoals u dat zelf prettig vindt.

Bekijk alle Android smart tv's van Sony
WebOS LG

LG gebruikt de software WebOS 3.0. Deze software is sinds 2016 te vinden op alle smart tv's van LG. Dit is een erg gebruiksvriendelijk systeem, waar personalisatie de boventoon voert. Als u op de menu knop klikt op uw afstandbediening, verschijnt er een menu onderin uw scherm. Hier staan al uw bronnen, apps en andere mogeijkheden weergegeven. Deze kunt u in de volgorde zetten die u wenst. De afstandbediening werkt met een cursor, dus u hoeft weinig gebruik te maken van knoppen. Hiernaast kunt u ook de microfoon in de afstandbediening gebruiken om uw tv te sturen via spraak.

Bekijk alle LG smart tv's