Aantal Hertz TV

Hoeveel Hertz moet mijn televisie hebben?

De verversingssnelheid, ook wel de refresh rate, van uw tv wilt zeggen hoe vaak per seconde er een nieuw beeld verschijnt op het scherm. Hoe hoger het aantal Hertz is, hoe vaker er een nieuw beeld verschijnt, en hoe vaker uw beeld dus wordt ververst. Dit is van grote invloed op uw kijk ervaring. Kijkt u veel tv met snelle actie? Ga dan dus voor een hoger aantal Hertz. 

Filter het aantal Hertz (Hz) hier
Wat is Hertz

Voor we kijken welke tv bij u past, leggen wij u graag uit waar eigenlijk de benaming Hertz vandaan komt. Deze algemene naam, officieel 'native Hertz (Hz)', is puur uit een praktisch oogpunt in het leven geroepen. Elk merk heeft een eigen benaming voor de verversingssnelheid. Zo gebruikt Sony MotionFlox XR, Samung Picture Quality Index (PCQI), LG Picture Mastering Index (PMI) en Philips Perfect Motion Rate (PMR). Het is niet ideaal om deze waardes apart met elkaar te vergelijken. Om één waarde te communiceren gebruiken we daarom tegenwoordig de algemene waarde Hertz. 

Hoeveel Hertz

Het aantal Hertz kan varieren tussen de 50Hz en de 200Hz. Deze waarde hangt af van uw kijkgedrag en met name van de hoeveelheid snelle actie die u bekijkt op tv. Kijkt u vaak naar het nieuws of talkshows dan is een tv van 50Hz goed genoeg. Er wordt vaak gezegd dat het aantal Hertz voor gamen hoger mag zijn, dit is echter niet zo. Spelcomputers geven namelijk nooit beelden in 100Hz door. Ook voor gamen kunt u goed terecht bij een tv tussen de 50-100Hz. 

Shop tv's tot 100 Hz

Wanneer heeft u dan een tv van 100Hz of hoger nodig? Dat is vooral als u veel kijkt naar actiefilms of snelle sporten. De televisie versnelt dan minimaal 100 keer perseconde, wat ervoor zorgt dat uw beelden altijd vloeiend blijven! Schermen met 200Hz grenzen aan het maximale dat het menselijk oog kan waarnemen. Wilt u dé ultieme beeldsnelheid, dan is dit de beste waarde om te kiezen. 

Shop tv's vanaf 120 Hz